שירות תזונה ודיאטה

שירות תזונה ודיאטה 

השירות התזונאי בנאות לה גארדיה מספק שירות לכלל מטופלי בית החולים. הדיאטניות אחראיות על תזונה מבוקרת של המאושפזים בהתחשב בצרכים התזונתיים בהתאם למחלה וע"פ העדפותיו של המטופל. בניית תוכנית תזונה הכוללת התייחסות למדדים אנתרופומטריים (גובה ומשקל), בדיקות דם, הרגלי אכילה, יכולת בליעה ולעיסה, הגבלות תזונתית, צריכה תזונתית.

התפריט נקבע ע"פ הנחיות משרד הבריאות ומתבסס על מספר עקרונות: תפריט מאוזן ומגוון הכולל את כל אבות המזון, עם התחשבות והתאמת כלכלה ומרקם המזון למטופל ולמצב בריאותו.

בנוסף מתן תוספות תזונתית ע"פ צרכי והעדפות המאושפז. מתן פורמולת ייעודית למצבי הזנה בצינור/PEG .
הדיאטנית מקיימת קשר רציף עם הצוות המקצועי: רופא המחלקה, צוות סעודי ופרה רפואי לצורך מתן טיפול תזונתי מיטבי. הדיאטניות עומדות לראשות החולה והמשפחה מייעצות ונותנת מידע רציף על הטיפול התזונתי במהלך האשפוז.

השירות כולל דיאטניות קליניות מוסמכות בעלות תוארB.Sc בתזונה קלינית ותעודת הכרה במעמד משרד הבריאות.