התאמת מרקמי מזון ושתיה בגיל השלישי

בעיות בליעה שכיחות בקרב קשישים רבים במוסדות רפואיים.

אחת מהדרכים הנפוצות ביותר להתמודדות עם דיספגיה (הפרעת בליעה) הינה מודיפיקציה של המזון, כלומר שינוי של מרקם המזון כגון- הסמכת נוזלים, חיתוך המזון, מעיכה ועוד בכדי לפצות על קשיי לעיסה ובליעה.

קיימת חשיבות רבה להתאמת המרקם באופן אישי עבור אוכלוסייה זו על מנת לשפר את איכות חייהם ולמנוע חנק, אספירציה וחלילה מוות כפועל יוצא. 

לקלינאי התקשורת במוסדנו תפקיד חשוב בהפחת סיכונים לאספירציה ובשמירה על בטיחות הדיירים באכילה. 
הקלינאי מתאים את מרקם המזון והשתיה בהתאם לקשייו וליכולותיו של כל מטופל.

הדיאטנית מבצעת הערכה תזונתית אישית ומתאימה את המזון בהתאם למרקם שנקבע תוך מטרה למנוע מצבי סיכון תזונתי עקב שינוי המרקם.

להדגיש שכל התאמת מרקם דורשת התערבות דיאטנית בכדי לשמר את ערכו התזונתי של המזון , במטרה למנוע הידרדרות תזונתית וכמו כן להגביר את מידת שיתוף הפעולה באכילה. 

 

אנחנו כאן בשבילכם.​

מלאו את הפרטים בטופס ונחזור אליכם בהקדם​

מוסדות העמותה

אנחנו כאן בשבילכם.

מלאו את הפרטים בטופס ונחזור אליכם בהקדם